Aydoğdu, Aksaray’da görevde olduğu iki buçuk senenin analizini yaptı, yaşadığı zorlukları basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı.
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aydoğdu, Aksaray’da görevde olduğu iki buçuk senenin analizini yaptı. Vali Aydoğdu, yaşadığı zorlukları basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı.
“ARKADAN KONUŞMAYIN, DEDİKODU YAPMAYIN”
Gerçekliğin olmadığı yerde samimiyetin de olmayacağının altını çizen Aydoğdu ; “ Benim en çok üzüldüğüm ne biliyor musunuz ? Bazı arkadaşlarımız uyurken biz uyumuyorduk. 36 saat uykusuz kaldığımız günleri hatırlıyorum . Madem ki bunu yapamıyorsunuz bari eleştirmeyin. Bari arkadan konuşmayın, bari dedikodu yapmayın. Şimdi adam kahvehane köşesinde, karanlık odalarda konuşuyor. “ Vali şov yapıyor” diyor. 2.5 yıl boyunca her gün performansını artırarak şovsa yapılan, biz şovun en iyisini yapıyoruz. Bakın size çok samimi bir şey söyleyeyim. Siz basın mensubusunuz. Gerçekliğiniz olmadığı zaman samimiyetinizde olmaz. Şimdi halkın problemlerini çözmezseniz halk şöyle der ; Vali geldi, fotoğraf çektirdi, gitti. Bizim yaptığımız en kısa program en az 3 saat sürer. Ben halk günü yapıyorum 70 vatandaşla tek tek görüşüyorum. Eğer siz bu samimiyeti göstermezseniz vatandaş geldi fotoğraf çektirdi gitti der. Gerçekliğin olmadığı yerde samimiyet olmaz. Herkes önce dönüp kendisine baksın. Biz burada kim ne derse desin, sizlerle birlikte başarı hikayesi yazdık”dedi.
“ELEŞTİRİ YAPANLAR , BİR YIL SONRA AKSARAY’I TAKLİT ETMEYE BAŞLADI”
Kendisini arkadaşlarının da eleştirdiğini dile getiren Aydoğdu; “ Vali pazara mı gider ? Vali öğrenciyle mi konuşur ? Valiliği ayağa düşürdüler diye bir sürü eleştiri yapanlar , bir yıl sonra Aksaray’ı taklit etmeye başladı. Bakın isterseniz hepsinin sosyal medyasına”” ifadelerini kullandı.
“BAZILARI RAHATSIZ OLSA DA BÖYLE DE VALİLİK YAPILIRMIŞ DEMEK”
Konuşmasını sıradan bir vali olmadığını belirterek sürdüren Aydoğdu; “Bizler Anadolu’nun kavrulmuş çocuklarıyız. Bazı insanların rahatsızlığı şundan ; Böyle de valilik yapılırmış demek , evet böyle de valilik yapılıyor. Koruma ordusuyla evinizden valiliğe giderseniz, 3-5 randevu verip artçı, öncü araçlarla tekrar konutunuza giderseniz , benim Aksarayla ilgili bir soruya şunu demem lazım ; “Aksaray’da hiçbir problem yok. “Ama pazara çıkıp sokakta yürürseniz, caddelerden geçerseniz, bir anne , “Sayın valim benim böyle bir sıkıntım var “ derse , bizde bu nedir ? diye sorarsak , o zaman toplumla beraber yaşadığınız problemlere daha samimi davranırsınız.
“BENİM OLDUĞUM İLDE SATAMAZSIN KARDEŞİM”
Aksaray’da ki okul kantinlerinde fahiş fiyatları denetlediklerini belirten Aydoğdu, üst düzey bir yöneticiyle arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı ; “Şimdi biz kantinlerle ilgili fiyat güncellemesi yaptık. Arıyor üst düzey yönetici “ Ya buna gerek var mıydı ?” diyor. O soru şöyle sorulmalı ; “ Sayın Valim siz buna niçin ihtiyaç duydunuz ?” Niye ihtiyaç duyduk , Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’la beraber bir okula gittik. Köşede duran bir kız çocuğuna niye bir şey yemiyorsun ? diye sordum. Sayın Valim, ben muhtarın kızıyım ama simit alamıyorum dedi. Benim de içim parçalandı. O kız beni kızım da olabilirdi. Kusura bakmasın kimse. Tarım İl Müdürü’ne maliyetleri çıkar dedik çıkardı. Kantinlerin kiralarını, çalışan sayılarını, kâr oranlarını çıkarttık. Çayın maliyeti 1 lira, arkadaş 5 liraya satıyor. Satamazsın kardeşim. Buradaki çocuklar çay içecek. Suyun fiyatı 1 lira 20 kuruş, 4 liraya satıyor. Satamazsın kardeşim. Benim olduğum ilde satamazsın. Başka ilde satabilirsin. Biz fakir fukaranın duasına talibiz.”
“BİZ YAPTIĞIMIZ İŞİ ADAM GİBİ YAPACAĞIZ”
Aksaray’da kaldığı son ana kadar çalışmaya devam edeceğini dile getiren Aydoğdu ; “Fakir fukarayı gözetmeye, ideolojik hiçbir ayrım yapmamaya, gözyaşı olan herkesin yanında bitmeye kendimi adadım. Bunu bazıları şov anlar, bazıları siyasetin işine karışıyor anlar , kim ne anlarsa anlasın. Biz yaptığımız işi adam gibi yapacağız. Birim amirlerimizde öyle yapacak bende öyle yapacağım. Vatandaşta bana 24 saatte ulaşacak” dedi.
“ÖĞRENCİLER YAZDI KAYMAKAMI ARADIM”
Basın mensuplarına gece 12’de Ankara’dan gelirken yaşadığı olayı anlatan Aydoğdu; “Yurttan yazıyor öğrenci ; “Sayın Valim, yemeklerde problem var.” Gece gittim yurda. Eskil’den öğrenci yazıyor “ Sayın valim şu an yurtta kaloriferler yanmıyor.” Kaymakamı aradım ; “Gideceksin yurda sabaha kadar sorunu onaracaksın, öğrencilerinin yanında da beni görüntülü arayacaksın” dedim. O çocuklar orada soğukta yatmamalı. Sizler bütün yöneticilere bunları söylemelisiniz.” ifadelerini kullandı.
“İNSAN ÖLÜR AMA İYİLİKLER ASLA ÖLMEZ”
Vali Aydoğdu konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Beraber birlikte bu şehri güzelliklerle, iyiliklerle yâd edelim. Bakın siz, geziyorsunuz, görüyorsunuz. Sizlere samimi bir şey söyleyeyim, geçen eşim bir şey söyledi çok etkilendim ; “ Ya Hamza Bey dedi ; Buraya gelen insanlar buranın manevi ikliminden dolayı buradan gittikten sonra Aksaray gibi bir yeri bulamıyorlar diye çok üzülüyorlar” dedi. Ben artık buna inanıyorum. Bu şehir gerçekten çok güzel bir şehir. Yukarıda 3-5 kişinin yaptığı dedikodulara bakmayın. Halkı samimi, içten. Bir iyilik gördüğü zaman teşekkür etmesini biliyor. Allah razı olsun diyor. Ve bu şehirde hiç kimse birbirine ideolojik olarak bakmıyor. İnsani bir şey yapıyorsanız Aksaray halkı bunu takdir ediyor.”
Program, Aydoğdu’nun basın mensuplarına hediye vermesiyle sona erdi.